„Vrem să-i ajutăm pe cei aflați în nevoie!”

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, emisă în baza Regulamentului nr. 223/2014 al Parlamentului european și al Consiliului din 11 martie 2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, la nivelul județului Bacău, au fost emise ordinele de prefect care stabilesc echipele şi modul în care se vor derula recepția şi distribuirea pachetelor cu produse de igienă pentru persoanele defavorizate care sunt incluse în Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2018-2020 (POAD).

Pe parcursul acestui proces, care se va desfășura la începutul lunii iulie, vor fi distribuite un număr de 63.512 pachete cu produse de igienă, urmând ca într-o sesiune ulterioară să fie distribuite şi pachete cu alimente de bază.

Categoriile de persoane defavorizate care au calitatea de destinatari finali ai acestor produse sunt:

  • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform Ordonanței de Urgență nr. 84/2020, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Fiecare pachet ce urmează a fi distribuit conține:

  • periuță de dinți – 5 buc.;
  • pastă de dinți – 300 ml;
  • săpun lichid – 500 ml;
  • șampon copii – 800 ml;
  • șampon adulți – 500 ml;
  • detergent de rufe – 2700 gr.

„Vrem să-i ajutăm pe cei aflați în nevoie şi, de aceea, am decis ca la acest proces de distribuire a ajutoarelor venite de la Uniunea Europeană să participe un număr mare de angajați, atât din Instituția Prefectului cât şi de la serviciile publice deconcentrate. De asemenea, am făcut apel şi la unitățile administrative teritoriale, ca să putem derula acest proces cât mai repede. Evident, voi fi pe teren în perioada recepției şi distribuirii pentru a mă asigura că totul se desfășoară așa cum trebuie.”, a declarat prefectul Liviu Miroşeanu!