MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU: „FELICIT ECHIPA DE LA NIVELUL JUDEȚULUI BACĂU!”

Domnul Nelu Tătaru, ministrul sănătății, s-a întâlnit, la Palatul Administrativ din Bacău, cu prefectul Liviu Miroșeanu. Discuțiile purtate au avut ca punct central evaluarea situației din punct de vedere medical de la nivelul județului Bacău în contextul pandemiei provocate de coronavirus.

Cu această ocazie, a fost trecută în revistă strategia medicală județeană prezentată de prefectul Liviu Miroșeanu, cu cele două linii principale privind infrastructura și dotările: este vorba despre 3 unități medicale suplimentare pentru tratarea pacienților cu COVID-19 și cele 3 laboratoare acreditate să efectueze analize pentru coronavirus.

„Felicit echipa de la nivelul județului Bacău pentru modul în care a înțeles să se implice până în acest moment. Suntem încă într-o perioadă cu patologie COVID, chiar dacă vorbim despre o pantă descendentă. În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, la nivelul județului Bacău, nu putem vorbi despre o transmitere comunitară a virusului.

Nu putem vorbi nici de focare, așa cum au fost cele de la Suceava, Deva, Focșani, Galați, Arad. Un număr mai mare de infectări cu COVID există la centre de îngrijire a bolnavilor și bătrânilor sau la nivelul agenților economici pe fondul reluării activității, situație care este întâlnită, de altfel, la nivelul întregii țări.”, a precizat, la sfârșitul întrevederii, ministrul Nelu Tătaru.

„L-am informat pe domnul ministru Tătaru despre situația existentă în județul Bacău din punct de vedere medical și al strategiei noastre împotriva COVID-19. Sunt lucruri care au fost apreciate pozitiv și domnul ministru a remarcat implicarea membrilor echipei pe care o coordonez la nivel județean. Referitor la numărul de îmbolnăviri, s-a reținut faptul că, în afara centrelor de îngrijire a bătrânilor și bolnavilor, în ultima perioadă, nu putem vorbi despre situații deosebite.

Evident, a fost remarcat faptul că, la nivelul județului nostru, există o infrastructură de analize și tratament pentru coronavirus care ne îndreptățește să fim încrezători în posibilitatea noastră de a gestiona chiar și situații dificile din eventuale noi valuri de îmbolnăviri.”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.