Subprefectul Narcis Jitaru s-a întâlnit, astăzi, 13 ianuarie 2020, cu reprezentanți ai lucrătorilor din sindicatele SNPP și EUROPOL, din cadrul Federației PUBLISIND de la nivelul județului Bacău, precum și cu reprezentanți ai parchetelor de pe raza județului Neamț și Bacău și ai grefierilor

Astăzi, 13 ianuarie 2020, subprefectul Narcis Jitaru s-a întâlnit cu reprezentanți ai lucrătorilor din sindicatele SNPP și EUROPOL, din cadrul Federației PUBLISIND de la nivelul județului Bacău, precum și cu reprezentanți ai parchetelor de pe raza județului Neamț și Bacău și ai grefierilor, ce desfășoară acțiuni de protest în Piața Tricolorului din  Bacău.

Discuțiile purtate au vizat nemulțumiri ale acestor, în principal privind aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, în ceea ce privește înghețarea veniturilor salariale la nivelul lunii decembrie 2020, solicitând aplicarea ordonanței însă la salarii care să fie recalculate potrivit prevederilor  legale în domeniul salarizării din anii anteriori. De asemenea, au fost solicitate și aspecte privind punerea în aplicare a Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19.

Totodată, aceștia au prezentat și aspecte privind condițiile de muncă ce necesită a fi îmbunătățite, precum și alte drepturi prevăzute de lege.

Memoriile acestora sunt înaintate forurilor superioare, ministerelor de resort, spre analiză, în vederea soluționării.