Prefectul Sorin Ailenei s-a întâlnit, marți, 12 ianuarie 2020, cu reprezentanți ai salariaților din Federația Columna de la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și din Uniunea Județeană a Sindicatelor Sanitas Bacău

Marți, 12 ianuarie 2020, prefectul Sorin Ailenei s-a întâlnit cu reprezentanți ai salariaților din Federația Columna de la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și din Uniunea Județeană a Sindicatelor Sanitas Bacău, în cadrul Comisiei Județene de Dialog Social.

Discuțiile purtate au vizat nemulțumiri ale acestora privind aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1035/2020 privitor la acordarea sporurilor de 75-85% pe perioada pandemiei, ca rezultat al modificării H.G. nr. 153/2018, solicitând, totodată, anularea OUG nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, în ceea ce privește înghețarea veniturilor salariale la nivelul lunii decembrie 2020. De asemenea, au fost solicitate și aspecte privind punerea în aplicare a Legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19.

Memoriile acestora sunt înaintate forurilor superioare, ministerelor de resort, spre analiză, în vederea soluționării.