Se acționează operativ pentru evacuarea apei, local, în zonele afectate de ploile torențiale și se monitorizează evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru diminuarea efectelor negative

În judeţul Bacău continuă să se acţioneze pentru evacuarea apei, precum şi pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor în zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele zile.

În comuna Orbeni au fost 628 de consumatori nealimentați cu energie electrică în cursul zilei de ieri, problemele fiind soluționate până astăzi, 21 iunie 2020, ora 10.00.

Au fost necesare intervenții ale echipelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență ale Județului Bacău „Mr. Constantin Ene” pentru degajarea apei în special în municipiul Bacău și comuna Ștefan cel Mare.

În prezent, se acționează pentru degajarea apei în comuna Secuieni, zonă aflată până la ora 21.00 sub avertizare cod roșu de averse torențiale ce vor totaliza 35-50 l/mp, alături de comunele Plopana, Traian, Lipova, Odobești, Colonești.

Județul Bacău este, în continuare, sub avertizare cod portocaliu până luni, 22 iunie 2020, ora 06.00, fiind prognozate averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, precum și cantități de apă însemnate ce acumulează 40 l/mp,  sau 50-80 l/mp pe arii restrânse.

„Se intervine operativ pentru evacuarea apei în zonele afectate de ploile torențiale, alături de membri ai comitetelor locale pentru situații de urgență.

Monitorizăm evoluția fenomenelor hidrometeorologice împreună cu specialiști ai tuturor instituțiilor responsabile, membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, în vederea protejării cetățenilor, păsărilor, animalelor și bunurilor acestora.”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.