ȘCOLILE SUNT PREGĂTITE SĂ-I PRIMEASCĂ PE ELEVI ȘI PROFESORI

Atunci când vorbim despre copii, niciun efort nu este prea mare. Iar rostul nostru, al celor maturi, indiferent ce poziții ocupăm, este să le asigurăm toate condițiile pentru ca ei să-și clădească viitorul. Să simtă că sunt ajutați, îndrumați, că ne pasă de ei. Să știe cât de mult contează!

Împreună cu doamna profesor Ida Vlad, inspectorul școlar general al județului Bacău, am fost în mai multe unități de învățământ, pentru a vedea cum sunt pregătite să întâmpine elevii și profesorii, pentru că, începând de săptămâna viitoare, se reiau cursurile pentru elevii din ani terminali. Am urmărit, în principal, modul în care sunt respectate recomandările din această perioadă, în care ne confruntăm cu epidemia de coronavirus.

După vizite la Colegiul Național „Ferdinand I” – Bacău, Școala Gimnazială „Nicu Enea” – Bacău, Școala Gimnazială „Alecu Russo” – Bacău și Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” – Bacău, pot să-i asigur pe părinți că elevii se pot întoarce în siguranță în băncile școlilor și că sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca ei să participe la cursuri, în deplină siguranță.

Nu ne vom opri aici, și vom inspecta și alte unități de învățământ, pentru că vreau să mă asigur personal că nu există niciun risc.

Mult succes elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a care se confruntă cu importante examene!

 

Și vă mai rog, în cazul în care sesizați disfuncționalități în organizarea specifică acestei perioade, vă rog să mi le aduceți la cunoștință pentru a putea interveni cât mai urgent!

 

LIVIU MIROȘEANU,

PREFECTUL JUDEȚULUI BACĂU