ÎN JUDEȚUL BACĂU, AU ÎNCEPUT SĂ FIE PROCESATE PRIMELE ANALIZE PENTRU COVID-19

În laboratorul privat din județul Bacău, au început să fie procesate primele teste prelevate de la persoanele suspectate că ar fi infectate cu coronavirus. Personalul care analizează probele lucrează în 3 schimburi, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, iar numărul de probe lucrate poate ajunge până la maximum 1.000 în 24 de ore.

„Vreau să-i anunț pe cetățenii din județul Bacău că, în laboratorul privat din comuna Hemeiuș, au început să fie procesate primele probe pentru depistarea coronavirusului. Acest laborator este unul special pentru că este privat și a reușit să parcurgă aceeași procedură foarte riguroasă de acreditare din partea Ministerului Sănătății ca și celelalte laboratoare care aparțin sectorului public.

Un lucru remarcabil este și faptul că personalul care face analizele a acceptat, în mod voluntar, să se izoleze pe perioada în care va fi implicat în acest proces și țin să le mulțumesc pe această cale! Ca să avem o imagine cât mai clară, cetățenii trebuie să știe că în această perioadă echipa de la acest laborator va sta departe de familiile și prieteni și va cunoaște un regim de viață destul de draconic. Datorită sacrificiului lor, acest laborator este capabil să proceseze până la 1000 de teste în 24 de ore, adică mai multe decât orice laborator COVID din județ.

De asemenea, mai vreau să adaug că sunt bucuros și pentru faptul că strategia împotriva coronavirusului pe care am gândit-o cu colegii mei pentru județul Bacău începe să se contureze. Pe zi ce trece, încep să se vadă roadele eforturilor de până acum și, cel puțin din acest punct de vedere, locuitorii județului pot să fie mai liniștiți.”, a ținut să precizeze prefectul Liviu Miroșeanu.