Sărbători pascale în liniște

Prefectul județului Bacău, Leonard Bulai, și conducătorii instituțiilor de ordine s-au întâlnit joi, 22.04.2021, la sediul instituției cu reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pr.protopop de Bacău, Eugen Ciuche, pr.protopop de Sascut, Vasile Abageru, pr.secretar Ciprian Olteanu și pr.consilier eparhial Silviu Matei. Scopul întâlnirii a fost de a stabili modalitatea de organizare în zilele sărbătorilor pascale.
Astfel, potrivit îndrumărilor care au fost date și de Cancelaria Sf.Sinod, desfășurarea slujbelor se va face în interiorul sau exteriorul lăcașurilor de cult, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, respectiv cu păstrarea distanței, purtarea corespunzătoare a măștii, dezinfectarea mâinilor. În noaptea de Înviere, fiecare unitate de cult va avea voluntari care să asigure ordinea în rândul credincioșilor, care sunt rugați să participe la slujbe în apropiere de casă, la parohiile de care aparțin.
În perioada 1 mai-2 mai 2021, circulația va fi permisă în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea la slujbele religioase. Credincioșii vor primi lumina în afara lăcașului de cult. Pentru continuarea ceremoniei, în interior va avea acces un număr limitat de persoane, respectând normele de distanțare. Pentru a evita aglomerația, se vor organiza puncte de distribuire a Paștilor în punguțe de unică folosință, respectând regulile în vigoare.
Toate îndrumările au fost aduse la cunoștința preoților și în același timp a enoriașilor.
„Ne dorim sărbători în liniște și sunt convins că alături de reprezentanții forțelor de ordine, toată lumea va da dovadă de respect față de semeni și față de regulile sanitare în vigoare”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
Reprezentanții IPJ, IJJ, GMJ și ISU vor asigura forțe de ordine suplimentare în zilele de sărbătoare.