În județul Bacău, campania de vaccinare se desfășoară și prin intermediul centrelor mobile de vaccinare sau a echipelor mobile de vaccinare

Instituţia Prefectului Judeţului Bacău, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi Direcţia pentru Sănătate Publică Bacău au identificat localităţi în care există posibilitatea desfăşurării campaniei de vaccinare prin centre mobile de vaccinare sau echipe mobile de vaccinare.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare, iar  Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani actioneaza pe raza a trei judete printre care i judetul Bacău.

Planificarea persoanelor la vaccinare nu se efectuează prin platforma de programare, ci în baza listelor întocmite de catre unitățile administrativ teritoriale.

Pentru desfășurarea corespunzătoare a acestui proces, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare sunt asigurate de Ministerul Apărării Naționale.

Acțiunea este parte a planului national privind campania de vaccinare desfășurată sub coordonarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid 19 (CNCAV), la nivelul județului Bacău, fiind desfășurată, sub coordonarea Instituției Prefecului, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Unitățile Administrativ-Teritoriale identificate.

Prefectul Leonard Bulai și subprefectul judeţului Bacău, Narcis Jitaru, alături de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, colonel Ovidiu Cărăşel, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, Mihaela Arim  şi medici de la Spitalul Militar de Urgenţă din Focşani au evaluat zilele acestea stadiul operaționalizării centrelor mobile de vaccinare cu ser Moderna.

În prezent, procesul de vaccinare cu echipă mobile se desfășoară la Răchitoasa, fiind vaccinați 51 de cetățeni din comună și uat-uri învecinate, pe lista fiind programați, până la acest moment, 98 de persoane.