Analize privind asigurarea condițiilor necesare funcționării centrelor de vaccinare în județul Bacău

Astăzi, 14 decembrie 2020, s-a desfășurat ședinta susținută de subprefecții județului Bacău, Dragoș Emil Dragu și Narcis Jitaru, împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” și reprezentanții autorităților publice locale care vor găzdui centrele de vaccinare din județul Bacău.
Sunt înaintate la București propuneri pentru 34 de centre în 15 localități: Bacău, Onești, Moinești, Comănești, Buhuși, Tg Ocna, Dărmănești, Sascut, Oituz, Balcani, Helegiu, Secuieni, Parincea, Agăș, Podu Turcului.
Discuțiile purtate au avut în vedere problemele necesar a fi rezolvate pentru asigurarea dotărilor necesare pentru ca centrele de vaccinare să funcționeze în condiții de maximă siguranță sanitară.
Procesul de pregătire a centrelor de vaccinare este integrat si are o coordonare unitară, iar pentru asigurarea tuturor condițiilor prevăzute de legislația specifică, întreaga organizare structural-funcțională se va face cu avizul Direcției de Sănătate Publică Bacău.