Prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat în judeţ pentru a se întâlni cu membrii asociaţiei Montpesa: „Voi susține proiectele viabile care duc la dezvoltarea județului Bacău”

În cursul zilei de astăzi, 13 august 2020, prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat la Moinești pentru a se întâlni cu membrii asociaţiei Montpesa, care are ca obiectiv dezvoltarea turismului în 8 zone administrative din județ, aceasta fiind una din prioritățile sale ca prefect.
La Moinești, prefectul s-a întâlnit cu primarii unităților administrative Moinești, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Dărmănești, Măgirești, Zemeș, membri ai asociației, de la discuții lipsind primarii de la Dofteana și Asău.
Discuțiile purtate au avut în vedere activitățile desfășurate și oportunitățile existente.
Au fost prezentate calendarul de evenimente, evenimentele deja desfășurate, acțiunile de promovare a turismului zonal, toate acestea înregistrând rezultate pozitive, în sensul în care s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști. Au fost discutate și aspecte privind strategia viitoare a asociației, precum și posibilitatea extinderii acesteia cu includerea altor membri.
„Felicit membrii asociației pentru realizarile de până acum, în acești 3 ani de la înființare și, mai ales, pentru că au reușit să fie uniți. Încurajez stabilirea unor colaborări cu mediul privat și agențiile de turism, care pot oferi pachete suplimentare la ofertele de turism. Consider că este necesar să se ia în calcul că se va realiza și autostrada A 13 care leagă Moldova de Transilvania și aceasta reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea turismului. De asemenea, dezvoltarea aeroportului „George Enescu„ Bacău  vor favoriza proiectele derulate de operatorii de turism, care vor deschide, astfel, mai mult granițele județului. Încurajez să inițiați cât mai multe proiecte pe care eu le voi susține la Guvern. Nu în ultimul rând, consider că este benefică înfrățirea cu autoritățile publice din alte județe”, a precizat prefectul Sorin Ailenei în cadrul întâlnirii.