Prefectul judeţului Bacău, Sorin Ailenei, a avut o întâlnire de analiză cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Mihaela Arim, pe tema gestionării pandemiei create de infecţia cu virusul SARS Cov-2: „Vestea bună este că, după un trend crescător în ultima perioadă, situația în județul Bacău este una stabilă acum”

În scopul gestionării eficiente a pandemiei create de infecția cu virusul SARS Cov-2, astăzi, 13.08.2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Bacău, prefectul Sorin Ailenei a avut o ședință de analiză cu directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, dr. Mihaela Arim, privind situația în județul Bacău, având în vedere și intrarea în vigoare a Legii nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de urgență risc epidemiologic și biologic, precum și modificarea altor acte normative în domeniu (Ordinul MS nr. 126/31.07.2020).

Potrivit datelor, în prezent, în județul Bacău au fost achiziționate chiturile necesare pentru laboratoare în vederea realizării testelor și analizelor specifice, activitatea desfășurându-se conform protocolului stabilit la nivel național de către Ministerul Sănătății. Au început să ajungă în Bacău doze de Remdesivir, 6 pentru început, cu care a fost tratat un pacient de la ATI, rezultatele fiind bune. Acest medicament se administrează pacienților cu simptome de nivel mediu-sever, internați la secția de terapie intensivă. Urmează a fi primite și alte doze.

„Vestea bună este că, după un trend crescător în ultima perioadă, situația în județul Bacău este una stabilă acum. Totodată, o altă veste bună este că au ajuns în Bacău, doze de Remdesivir, a fost tratat un pacient și rezultatele sunt bune, urmând  a fi primite și alte doze pentru tratarea altor pacienți. Asteptăm ca măsurile luate până acum, potrivit noii legislații, precum și aplicarea acestora atât la nivel institutional, cât și de fiecare cetățean în parte, prin respectarea distanței sociale, purtarea măștii, dezinfectarea periodică,  să își facă efectele și să vedem o scădere a numărului de îmbolnăviri și, de ce nu, chiar să nu mai avem cazuri în județ.”, a declarat prefectul Sorin Ailenei.

Pe site-ul Instituției Prefectului – județul Bacău sunt postate informări pe această temă pe care cetățenii interesați le pot vizualiza accesând link ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/.

Totodată, cetățenii pot accesa site-ul Direcției de Sănătate Publică, aceasta fiind instituția desemnată de Guvern să ofere informații specifice.