Prefectul Sorin Ailenei a discutat cu primarul orașului Slănic Moldova și directorul Direcției Județene de Tineret și Sport explorarea posibilităților de dezvoltare a județului prin proiecte de turism

În cadrul unei întâlniri cu  primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu  și directorul Direcției Județene de Tineret și Sport, Radu Ababei, prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a analizat posibilitățile și oportunitățile de dezvoltare a comunității prin promovarea turismului.

Primarul Gheorghe Baciu a prezentat proiectul turismului medical, inițiat de acesta în zona turistică și balneară, potrivit căruia se acordă un voucher medical de 500 lei, prin Casa de Asigurări de Sănătate, categoriilor de beneficiari prestabiliți.

Totodată, împreună cu directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Radu Ababei, se dorește explorarea posibilităților de dezvoltare a unui turism sportiv prin reamenajarea unor facilități sportive din Slănic Moldova și stabilirea unei baze de antrenament a unor loturi naționale/olimpice. De asemenea, prin fonduri europene, două tabere vor intra în următoarea perioadă în refacere – Sălătruc și Valea Budului.

„Slănic Moldova este o zona cu potențial turistic ce trebuie valorizat. Mă bucur să am această discuție cu primarul și directorul DJTS, întrucât sunt oameni cunoscuți pentru inițiative creative pentru dezvoltare durabilă. Am discutat și despre aplicarea unui calendar cu impact turistic, ce permite competitorilor să cunoască și specificul zonei, odată cu participarea la evenimente sportive. Astfel, adresabilitatea este extinsă de la tineri până la persoane vârstnice.”, a apreciat prefectul Sorin Ailenei.