Împreună cu structurile judeţene de arme ale Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Sorin Ailenei a analizat tabloul infracţional pe teritoriul județului Bacău și măsurile necesare pentru combaterea acestuia

Prefectul Sorin Ailenei s-a întâlnit cu structurile județene de arme ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă) în scopul analizării tabloului infracțional pe teritoriul județului Bacău.

Astfel, au fost discutate aspecte privind criminalitatea organizată, traficul de persoane, traficul de droguri și alte substanțe interzise, grupări infracționale pe plan local, efectivele de ordine cu care se acționează în prezent.

„Lupta polițiștilor, jandarmilor și pompierilor nu este doar combatere a Covid 19, ci și acţiune împotriva  fenomenului infracțional în județ, alături de stingerea incendiilor sau salvarea cetățenilor și bunurilor din calea apelor. Siguranța și protecția cetățenilor presupune acțiune concertată pe toate aceste fronturi. Cu atât mai mult, în această perioadă, este binevenită acțiunea de evidențiere a acelora care au fost implicați în combaterea pandemiei Covid 19”, a precizat prefectul Sorin Ailenei în cadrul ședinței de lucru.