Prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, respectiv domnul Valentin Ivancea, au participat la videoconferința susținută, astăzi, de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan

Prefectul și subprefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, respectiv domnul Valentin Ivancea, împreună cu membri ai Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență, au participat la videoconferința susținută, de la ora 14.00, astăzi, 26.02.2018, de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan.

            Ședința a avut ca scop analiza situației la nivel național și evaluarea măsurilor implementate pentru diminuarea efectelor produse de ninsori și, în special, a temperaturilor foarte scăzute pentru această perioadă.

            Județul Bacău nu se află sub incidența codurilor de avertizare și nu sunt probleme deosebite, pe toate drumurile naționale, județene și comunale circulându-se în condiții de iarnă. 

            Potrivit prognozelor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, pentru județul Bacău, în perioada următoare, sunt anunțate ninsori slabe, cu depuneri de zăpadă în strat de 2-3 cm, temperaturile fiind în ușoară scădere, cu maxime cuprinse între -8  și – 14 grade.

            Cetățenii sunt rugați să adopte măsuri de protecție privind expunerea la ger, să evite deplasări în aer liber pentru o perioadă îndelungată de timp și asigurarea cu alimente de strictă necesitate, ca rezervă, pentru zilele cu temperaturi extrem de scăzute.

            Participanții la trafic sunt rugați să se asigure cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și să respecte restricțiile de circulație, acolo unde acestea sunt impuse.