În ședința comună a Colegiului Prefectural și a Comisiei județene pentru Dialog Social, au fost prezentate propuneri de modificări legislative în domeniul specific de activitate al organizațiilor nonguvernamentale

Astăzi, 28 februarie 2018, de la ora 11.00, la sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bacău, a avut loc ședința comună a  Colegiului Prefectural și Comisiei Județene pentru Dialog Social, condusă de prefectul și subprefectul județului, respectiv doamna Maricica-Luminița Coșa și domnul Valentin Ivancea.

                Ședința a avut pe ordinea de zi prezentarea stadiului realizării acțiunilor stabilite prin Planul de acțiuni pentru realizarea, în județul Bacău, a obiectivelor derivate din Programul de Guvernare pe anul 2017,  de către directorul executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului, domnul Petrică Ilieș, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău Ilieș, domnul Alin Năstase și directorul executiv Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Bacău, domnul Burlui Ghiță.

                De asemenea, a fost prezentată situația unităților de învățământ din județul Bacău fără plan de școlarizare pentru anul școlar 2018-2019, de către inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, domnul Florin Lazăr și de către președintele Sindicatului Liber din Învățământ Bacău, domnul George Adrian Purcaru.

                Totodată, la ședință, au participat reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale, care au prezentat propuneri de modificări legislative în domeniul specific de activitate, în special  Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

                Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa a apreciat implicarea organizațiilor nonguvernamentale atât în viața comunității, prin activitățile desfășurate, cât și în ceea ce privește reglementarea activității, prin propuneri legislative pe care, în calitatea sa de prefect, le va înainta forurilor superioare: „Salut prezența partenerilor noștri din organizațiile nonguvernamentale. Propunerile de modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 26 din 2000 sunt luate în considerare și, așa cum procedăm de fiecare dată, vom înainta aceste propuneri către ministerele de resort. Ele ar putea veni în sprijinul activităților curente desfășurate de dumneavoastră, eventual să simplifice modalitatea de înregistrare a organizațiilor”.

                Materialele de ședință  pot fi consultate pe site-ul instituției, accesând link-urile: http://www.prefecturabacau.ro/meniu-stanga/grupuri-de-lucru/colegiul-prefectural/ și

http://www.prefecturabacau.ro/meniu-stanga/grupuri-de-lucru/comisia-de-dialog-social/.