Prefectul Liviu Miroşeanu s-a deplasat în comuna Agăş: „Am încredere că totul va fi făcut în cel mai scurt timp posibil”

Astăzi, 30 iulie 2020, prefectul Liviu Miroşeanu s-a deplasat în comuna Agăş, pentru a viziona cursul pârâului Cotumba, care a fost afectat de inundațiile din ultima perioadă și va intra într-un proces de amenajare în vederea protejării împotriva unor eventuale revărsări de ape.

Proiectul în valoare totală de 3,7 milioane de lei va fi finanțat de Guvernul României din fondurile pentru investiții și presupune următoarele lucrări:
🔹 recalibrare curs de apă pe o lungime de 1100 m;
🔹 apărări de mal din gabioane cu înălțimea de 2 m, pe o porțiune a cursului de 260 m;
🔹 apărări de mal din ziduri de beton cu înălțimea de 2 m, pe un segment al cursului de 890 m;
🔹 montarea a 7 praguri de fund.

„Așa cum i-am asigurat pe locuitorii din zonă, am făcut toate demersurile ca banii, fie că vorbim despre despăgubiri, fie că vorbim de lucrări de amenajare, să ajungă cât mai repede acolo unde este nevoie. Prin urmare, finanțarea de 3,7 milioane de lei pentru amenajarea cursului pârâului Cotumba va veni imediat după rectificare bugetară pe care o așteptăm la jumătatea lunii august.

Avem, deja, toate avizele necesare și este identificat și executantul lucrărilor. Este vorba despre Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Siret. Lucrarea va începe imediat ce este definitivată arhitectura bugetară și am încredere că totul va fi făcut în cel mai scurt timp posibil.”, a precizat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.