Controalele efectuate de echipele mixte vor continua

Vineri, 31 iulie 2020, prefectul Liviu Miroșeanu a participat la videoconferința organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sub conducerea secretarilor de stat dr. Raed Arafat și chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

Subiectul discuțiilor a fost dat de evoluția numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, identificarea cauzelor acestui fenomen, precum și principalele metode de prevenire și de răspuns la răspândirea bolii COVID-19.

„Așa cum este firesc în astfel de circumstanțe, am participat la o discuție pur tehnică care, pe lângă informațiile transmise de la nivel național cu privire la situația actuală provocată de coronavirus, a avut și rolul de a împărtăși opinii legate de principalele cauze de răspândire a coronavirusului și măsurile de combatere la care s-au gândit colegii din alte județe.

Printre variantele enumerate, au fost și cele cu privire la izolarea unor anumite comunități cu cazuri mai multe de infectare în raport cu restul județului, purtarea măștii de protecție și în spațiile publice, limitarea evenimentelor private și reducerea programului de lucru pentru anumiți agenți economici.

La momentul de față, luăm în calcul mai multe opțiuni, în funcție de specificul județului nostru, și vom decide în consecință. Un lucru este cert, controalele efectuate de echipele mixte vor continua.”, a declarat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.