PREFECTUL LIVIU MIROȘEANU A PRIMIT VIZITA ÎNALTPREASFINȚITULUI † IOACHIM GIOSANU

Astăzi, 23 iunie 2020, prefectul Liviu Miroșeanu s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul †Ioachim Giosanu, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Întrevederea a fost prilejuită de semnarea protocolului de colaborare între Instituția Prefectului – județul Bacău și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, protocol care va constitui baza unor viitoare acțiuni pentru atingerea unor obiective comune ale județului Bacău.

Cu această ocazie, au fost discutate și aspecte legate de modul în care cele două instituții au colaborat în perioada stării de urgență și a stării de alertă, decretate de autoritățile centrale pentru limitarea infectării cu coronavirus; chestiuni de fond funciar; finalizarea catedralei ortodoxe „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău, precum și stabilirea unui sediu al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în municipiul Bacău.

„Este o mare onoare pentru noi să-l avem pe Înaltpreasfințitul Ioachim în mijlocul nostru. Încheierea protocolului de astăzi, din punctul meu de vedere, nu este decât o constatare în scris a unei colaborări care se desfășoară foarte bine între Instituția Prefectului și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Am avut și discuții punctuale legate de chestiuni tehnice, dar am abordat și subiecte legate de impactul pe care îl poate avea pentru județul și municipiul Bacău stabilirea centrului arhiepiscopal în Bacău.

Consider că un astfel de demers ar ușura colaborarea dintre instituțiile pe care le conducem și, în aceleași timp, atât județul, cât și municipiul Bacău ar beneficia de un grad crescut de vizibilitate, ceea ce ar fi un pas mare către creșterea importanței pe care ne-o dorim ca Bacăul să o capete în regiune.”, a declarat, la sfârșitul evenimentului, prefectul Liviu Miroșeanu.