Prefectul județului Bacău, Maricica-Luminița Coșa, împreună cu subprefectul Valentin Ivancea, a condus ședința lunară a Comisiei Județene pentru dialog social

Astăzi, 20 martie 2019, de la ora 10.00, la sala mică a Palatului Administrativ, prefectul județului Bacău, Maricica-Luminița Coșa, împreună cu subprefectul Valentin Ivancea, a condus ședința lunară a Comisiei Județene pentru dialog social.

În cadrul ședinței, președintele Confederației Sindicale Naționale Meridian – filiala Bacău, Gavrilă Gheorghe, a prezentat un document informativ „Ape și păduri” – resurse naturale regenerabile, în contextul politicilor europene pentru dezvoltare durabilă.

Accentul a fost pus pe prevederile legale stipulate de Directiva 2000/60/UE Cadru pentru apă, Legea nr. 107/1996 a apelor, cu modificările și completările ulterioare, Legea nr. 2/2016 pentru completarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, fiind prezentate, sub forma analizelor de tip swot, multiple aspecte privind gestionarea resurselor naturale de apă și a patrimoniului silvic din România, dar și la nivelul județului Bacău, precum și o serie de măsuri necesare pentru protecția resurselor de apă și a pădurilor și diminuarea riscului de mediu.

Prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, alături de subprefectul județului, Valentin Ivancea, dar și de prefectul județului Iași, Marian Șerbescu, aflat în județul Bacău și invitat în ședința comisiei de dialog social, a apreciat atenția acordată atât resurselor de apă, cât și fondului forestier, care nu sunt produse comerciale oarecare, ci un patrimoniu natural, pe care avem datoria de a-l proteja cu toții, autorități centrale și locale, societate civilă și cetățeni, deopotrivă.

Materialele de ședință pot fi studiate accesând link-ul:

https://drive.google.com/file/d/1iG_nHW87eX2qG-VZ_mJd7F89zM0kEfVa/view