Prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa a susținut o nouă ședință extraordinară a Unității Locale de Decizie în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor

Astăzi, 3 iunie 2019, de la ora 11.30, prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa și subprefectul județului, Valentin Ivancea, au condus ședința Unității Locale de Decizie din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), în vederea analizei situației privind virusul pestei porcine africane.
Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), dr. Niky Liviu Vrabie, a prezentat situatia analizelor efectuate, potrivit prevederilor legale, în zona Holt, constantându-se că sunt îndeplinite condițiile pentru ridicarea restricțiilor.
În cadrul ședinței, s-a aprobat propunerea pentru ridicarea măsurilor de restricție impuse prin planul de măsuri,  stabilit și aprobat de către ULD a CLCB Bacău,în zonele de protecție și supraveghere instituite cu ocazia apariției focarului de pestă porcină africană din zona Holt, comuna Săucești, fiind adoptată o hotărâre în acest sens.