Județul Bacău se află sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, până miercuri, 5 iunie, ora 16.00, se acționează operativ pentru diminuarea efectelor negative și se monitorizează evoluția fenomenelor hidrometeorologice

Potrivit avertizărilor hidrometeorologice actualizate, județul Bacău se află sub avertizare cod portocaliu  de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată, până miercuri, 5 iunie, ora 16.00, fiind prognozate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe Trotuș, Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bârlad și afluenții mici ai Siretului.

Este asigurată permanența în județ și se acționează operativ pentru diminuarea efectelor negative și protecția populației de către specialiștii instituțiilor membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, coordonat de prefectul județului.

Situația efectelor negative în județ este în dinamică, se centralizează raportările în baza cărora, comisiile constituite prin ordin de prefect vor efectua activități de constatare și evaluare a pagubelor produse.

Echipe ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” actionează pentru protecția persoanelor și evacuarea apei din zonele afectate.

Echipe ale Del Gaz Grid intervin pentru remedierea defecțiunilor în alimentarea cu energie electrică, în prezent, nefiind consumatori nealimentați cu energie electrică.

Sunt mobilizate, în continuare, forțele de intervenție pentru acțiuni operative, în funcție de necesitate.

Cetățenii sunt rugați să se informeze cu privire la starea vremii și evoluția fenomenelor hidrometeorologice, pentru a evita cât mai mult posibil situațiile periculoase și să anunțe orice tip de risc ce poate genera o situație de urgență la telefon 0234/550000, fax 0234/575053.