Prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, a felicitat minoritatea romă de Ziua Internațională a Romilor

Luni, 8 aprilie 2019, de Ziua Internațională a Romilor, prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, s-a întâlnit cu reprezentanții minorității rome, membri ai Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, într-o ședință festivă, susținută  de la ora 11.00, la sala mică a Palatului Administrativ.

În deschidere, a fost ținut un moment de reculegere „pentru cei ce nu mai sunt printre noi”.
De ziua romilor, prefectul județului Bacău s-a considerat invitata acestora și a declarat: „Vă felicit că sunteți o comunitate care a încercat să își păstreze nealterate obiceiurile, o comunitate unită. Așteptăm cu interes și deschidere implicarea  dumneavoastră în manifestarea acestor minunate tradiții și obiceiuri care vă recomandă. Sunteți importanți pentru noi și, în acest sens, am organizat un eveniment festiv pentru a sărbători împreună această zi”.

Reprezentanții minorității romilor au mulțumit doamnei Maricica Luminița Coșa, prefectul județului Bacău, pentru tot sprijinul acordat în soluționarea problemelor minorității și promovarea valorilor acestora, în special prin acest organism – Grupul de lucru mixt pentru problemele romilor, care își desfășoară activitatea în cadrul Instituției Prefectului și sub coordonarea prefectului, precizând că „astăzi, romii se bucură de drepturi civile depline și minoritatea romă a evoluat mai ales datorită sprijinului autorităților”.
Ședința a cuprins o scurtă prezentare a istoriei romilor, dar și un moment surpriză, oferit de Ramina Tănase, elevă la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, premiată la festivaluri naționale și internaționale.