Prefectul județului Bacău, domnul Lucian-Gabriel Bogdănel a condus astăzi, 5 aprilie 2023 întâlnirea de lucru privind executarea exproprierilor pentru construcția autostrăzii A7

În prezența secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, domnul Gabriel Bunduc, a președintelui Consiliului județean Bacău, domnul Valentin Ivancea, a reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, doamna Cristina Nica și domnul Nicolae Cizmaru, prefectul județului Bacău, Lucian-Gabriel Bogdănel, a condus întâlnirea de lucru cu tema executarea exproprierilor pentru sectoarele de autostradă Focşani – Bacău & Bacău – Paşcani.

La întâlnire au fost prezenți primarii comunelor tranzitate de aceste sectoare, Săucești,Berești-Bistrița, Filipești,Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Faraoani, Nicolae Bălcescu și reprezentanții instituțiilor deconcentrate cu atribuții pe linia realizării exproprierilor, această întâlnire venind în prelungirea strategiei elaborate la Ministerul Transporturilor de domnul ministru Sorin Grindeanu , scopul fiind simplificarea procedurilor şi accelerarea exproprierilor, astfel încât culoarul celor două sectoare din autostrada A7 Autostrada Moldovei să fie degrevat de impedimente juridico-administrative.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, doamna Cristina Nica şi domnul Nicolae Cizmaru din cadrul Biroului exproprieri au expus primarilor modul în care va funcționa mecanismul administrativ pentru expropriere. Banii există alocați şi sunt consemnați în conturi, dar vor fi eliberați către persoanele expropriate odată cu verificarea şi validarea dreptului de proprietate de către comisia de expropriere.

Prefectul județului Bacău, domnul Lucian-Gabriel Bogdănel a subliniat faptul că “munca serioasă şi susținută a celui mai eficient constructor român de autostrăzi este dublată de un efort administrativ pe măsură, o muncă birocratică poate mai puțin văzută, dar nu mai puțin importantă. Primarii au toată susținerea autorităților de resort, a instituțiilor deconcentrate şi avizatoare, precum şi a Instituției Prefectului.

Este necesar să înțelegem și să acceptăm faptul că nu construim autostrăzi în fiecare an, iar prima autostradă realizată în această parte de țară – A7 Autostrada Moldovei – este un prilej de a ne aduce, cu toții, mica noastră contribuție la scrierea şi facerea istoriei (cel puțin pe zona de infrastructură rutieră majoră). “