Comunicat – Ziua Jandarmeriei Române

👮🏻‍♂️Domnul prefect al Judeţului Bacău Lucian Bogdănel a participat astăzi, 3 aprilie 2023, la festivităţile pentru marcarea Zilei Jandarmeriei Române (173 ani), organizate în comun, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău,
alături de de jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

👉🏻Cu ocazia aniversării celor 173 de ani, a fost desfăşurată o manifestare festivă în cadrul căreia opt ofițeri și 22 de subofițeri din cadrul celor două unități de jandarmi din Bacău, ce au fost avansați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim.

🗣️„Realitatea socială este într-o continuă dinamică, tot mai efervescentă – lucrurile evoluează cu repeziciune şi tot cu repeziciune evoluează şi natura riscurilor pe care sunteți chemați să le gestionați. Adaptarea la rigorile acestui context dinamic este fundamentală pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță şi pace socială.

Astăzi, jandarmii nu asigură doar ordinea la competiții sportive, pe stadion, la festivaluri şi concerte sau diverse manifestații.

Responsabilitățile s-au diversificat, pe măsura dinamicii fluide a realității sociale: jandarmii au atribuții pe linia combaterii substanțelor interzise, a distribuirii şi consumului de substanțe interzise inclusiv în proximitatea/perimetrul şcolilor, a combaterii violenței şcolare şi a fenomenului de bullying, a gestionării cazurilor de atacuri ale ursului brun în diferite localități din județ etc.

Practic, nu greşim dacă spunem că – în virtutea atribuțiilor pe care le au – jandarmii sunt mai peste tot, spre deosebire de acum 20 – 30 de ani când responsabilitățile instituționale erau, întrucâtva, mai restrânse.” A declarat domnul prefect Lucian Bogdănel

La mulți ani, Jandarmeriei Române!