COMUNICAT – Administrația Fondului de Mediu lansează în data de 5 mai Programul CASA VERDE FOTOVOLTAICE sesiunea 2023, pentru persoane fizice

Ministerul Mediului a anunţat data la care începe înscrierea persoanelor fizice – 5 mai 2023 pentru noua sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice, anul acesta bugetul pentru program fiind majorat la 3 miliarde de lei.

Persoanele fizice pot obține 25.000 de lei de la stat pentru a produce singuri energie verde.

Înscrierea instalatorilor în programul Casa Verde, care prevede finanţări pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe locuinţe, va începe pe 28 aprilie 2023, aplicaţia informatică pentru acest program fiind deja pregătită.

După înscrierea instalatorilor pe 28 aprilie, va fi lansat primului apel de cereri de finanţare pe 5 mai 2023, după care, din două în două zile, se vor lansa cererile, pentru fiecare regiune în parte.

Cererile de finanţare se vor încărca de către beneficiari pe regiuni. Bugetul pe regiuni se stabileşte proporţional cu numărul de case individuale intabulate pe fiecare regiune în parte.

Anula cesta cererile de finanțare vor putea fi accesate de către persoanele fizice prin înscriere direct în aplicație, fiind necesare următoarele documente:
• carte de identitate
• extras de carte funciară
• dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local
• certificatul de racordare

https://www.google.ro/amp/s/www.antena3.ro/amp/incep-inscrieri-casa-verde-fotovoltaice-2023-ministerul-mediului-anunt-persoane-fizice-inscriere-670673.html