Prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa se află în zonele afectate din județ împreună cu vicepremierul României, domnul Viorel Ștefan

      

Astăzi, 8 iulie 2018, începând cu ora 9.45, prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminița Coșa a avut o întâlnire de analiză a zonelor afectate de inundații din județ cu vicepremierul României, domnul Viorel Ștefan.

Împreună cu conducătorii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și membri ai Comitetului județean pentru situații de urgență, se efectuează o deplasare în Oituz, Slănic Moldova, Comănești, Moinești și Scorțeni.

„Vizita întreprinsă astăzi are ca scop a urmări dacă s-au demarat acțiunile stabilite la vizita doamnei prim-ministru pentru remedierea defecțiunilor ce necesită reparații de maximă urgență. Se lucrează la centralizarea evaluării pagubelor pentru promovarea documentației necesare acordării de despăgubiri, proiectelor necesare pentru refacerea infrastructurii si acordarea de despăgubiri pentru familii.

Trebuie să avem în vedere că asemenea fenomene nu s-au petrecut în ultimii 70 de ani, după declarațiile localnicilor mai în vârstă, dar că se pot repeta oricând de acum încolo.
Suntem aici tocmai pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a proteja populația de intemperii.

Se lucrează la un studiu de fezabilitate ce va face  obiectul unui proiect pentru decolmatarea pâraielor ce determină formarea torenților, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru a securiza riscurile la inundații.

In refim de urgență, se vor aproba doar lucrări pentru corectarea efectelor inundațiilor de acum și despăgubiri către populația efectiv afectată de aceste inundații”, a declarat vicepremierul Viorel Ștefan, aflat, astăzi, în județul Bacău.

„Am dispus efectuarea evaluării pagubelor după inundații de către comisii de specialitate. Am transmis, în timp real, situația din județul Bacău, pe perioada ploilor.

Vom transmite la București, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, stadiul fiecărei case afectate, al tuturor obiectivelor afectate.

In urma vizitei doamnei prim-ministru, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, ministrul Transporturilor și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, noi am aprobat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și am trimis la București proiectul pentru reabilitarea întregului drum ce traversează stațiunea Slănic Moldova”, a declarat prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa.