Pentru județul Bacău, este emisă avertizare Cod galben în intervalul 08.07.2018/11.00 – 10.07.2018/21.00. Situația este monitorizată permanent în vederea prevenirii, limitării și înlăturării efectelor negative ce pot fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase

Pentru județul Bacău, este emisă avertizare Cod galben în intervalul 08.07.2018/11.00 – 10.07.2018/21.00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse de ploaie ce vor cumula 25 – 30 l/mp, izolat 40-50l/mp.

In urma ploilor de ieri și astăzi, căzute pe raza județului Bacău, s-a intervenit operativ pentru evacuarea apei, remedierea defecțiunilor în alimentarea cu energie electrică și pentru dirijarea traficului cu echipaje și utilaje ale structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Delgaz Grid în unitățile administrativ-teritoriale Sascut, Tătărăști, Scorțeni, Comănești, Moinești, Huruiești, Oituz, Slănic Moldova, Răcăciuni, Bacău.

Situația este monitorizată permanent în vederea prevenirii, limitării și înlăturării efectelor negative ce pot fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase anunțate a se produce în această perioadă.

Cetățenii sunt rugați să se informeze privind starea drumurilor și evoluția fenomenelor hidrometeorologice, precum și să respecte indicațiile și recomandările echipajelor Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât să nu se expună pericolelor.