LISTA STATELOR EXCEPTATE DE LA APLICAREA MĂSURILOR DE CARANTINĂ/IZOLARE

În urma ședinței din 13 iunie 2020, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a fost adoptată Hotărârea nr. 29 privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual prin care se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări:

🔹 Austria,
🔹 Bulgaria,
🔹 Cehia,
🔹 Cipru,
🔹 Croația,
🔹 Confederația Elvețiană,
🔹 Germania,
🔹 Grecia,
🔹 Islanda,
🔹 Letonia,
🔹 Liechtenstein,
🔹 Lituania,
🔹 Malta,
🔹 Norvegia,
🔹 Slovacia,
🔹 Slovenia,
🔹 Ungaria.

 

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției, se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări și va fi publicată pe site-ul web www.insp.gov.ro. Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internațională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate vor intra în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.