MERELE VOR AJUNGE LA BOLNAVII DIN SPITALE

Prefectul Liviu Miroșeanu a condus ședința Comisiei instituite la nivelul județului Bacău în baza art. 18 din Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017-2018, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul acestei întâlniri, s-a stabilit destinația porțiilor de mere neutilizate în cadrul Programului pentru școli, datorită suspendării cursurilor școlare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Prin urmare, cantitatea de 48,9 t de mere va fi distribuită spitalelor din județ: Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău, Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești, Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, și Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” Comănești.

„Ar fi păcat ca aceste mere să nu ajungă la bolnavi, de vreme ce ele au fost deja contractate. O consider o inițiativă potrivită prin care se intenționează să se evite risipa alimentară. Până la urmă, dincolo de aspectul practic, această decizie este și un act de responsabilitate privind cheltuirea banului public.”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.