Locuitorii din Comănești vor avea laborator de analize pentru coronavirus

Prefectul Liviu Miroşeanu s-a deplasat la Comăneşti pentru a vedea stadiul de amenajare a unui nou laborator pentru prelucrarea testelor pentru coronavirus.

Aici, a avut discuţii cu primarul Viorel Miron care a precizat: „Săptămâna aceasta, am finalizat construcția pentru laboratorul de biologie moleculară şi, cel mai probabil, joia viitoare va veni aparatura pentru dotarea acestui laborator. După aceea, probabil mai durează câteva zile pentru instruirea personalului şi, după aceea, vom intra în plin pentru funcţionarea acestui laborator. Un lucru foarte benefic, pentru că acest laborator nu va deservi doar locuitorii din Comăneşti, ci toată populaţia din zona Văii Trotuşului.”

La rândul său, prefectul Liviu Miroşeanu a adăugat: „Sunt veşti foarte bune, iar domnul primar Viorel Miron ne arată, încă o dată, că se poate. Suntem interesaţi de amenajarea laboratorului, pentru că vrem să avem o capacitate de analiză suficientă la nivelul judeţului Bacău. Şi această unitate de analize este una dintre cărămizile importante pe care le-am avut în vedere când am gândit strategia de apărare împotriva coronavirusului la nivelul judeţului Bacău, o strategie care, treptat, începe să prindă contur”.