La Comănești, se va extinde rețeaua de distribuție a gazelor naturale

În prima parte a zilei, prefectul Liviu Miroşeanu a efectuat o deplasare la Comăneşti, unde a fost informat de primarul Viorel Miron despre semnarea unui contract pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale din oraş.

„A fost semnat contractul pentru extinderea reţelei de distribuţie de gaze naturale în oraşul Comăneşti, pentru mai multe cartiere: Şupan, Lăloaia Dreaptă, Lăloaia Stângă, Sub Lăloaia şi Lunca de Jos; contract pe care îl aşteaptă locuitorii acestor cartiere de foarte mult timp… Valoarea totală a contractului este de 8.411.078 de lei, din care suma de 2.439.212 de lei va fi achitată de către Delgaz Grid, iar diferenţa, de aproximativ 6 milioane de lei, va fi achitată de U.A.T. Comăneşti din fonduri proprii. Pentru a putea să ne descurcăm, am convenit cu Delgaz Grid ca lucrările să se desfăşoare în trei etape, iar noi vom plăti în tranşe, în funcţie de terminarea lucrărilor de la fiecare etapă.”, a dat lămuriri primarul Comăneştiului.

La rândul său, prefectul Liviu Miroşeanu a declarat: „Sunt veşti îmbucurătoare, care ne dau speranţe şi ne dovedesc că viaţa merge înainte şi după ce se va termina această pandemie. De aceea, este important să privim şi spre ceea ce se va întâmpla în perioada în care măsurile impuse de Ordonanţele Militare se vor estompa. O investiție de asemenea anvergură în infrastructură iniţiată de primarul Viorel Miron, pe de o parte, creşte gradul de confort pentru mulţi dintre locuitorii Comăneştiului, iar, pe de altă parte, iniţiază un proces economic care va însemna locuri de muncă şi materiale utilizate, adică oameni plătiţi şi firme care vor produce şi vor comercializa bunurile respective, toate acestea ducând la revenirea economică”.