În urma înregistrării evenimentelor meteorologice din ultimele zile, prefectul Liviu Miroşeanu s-a deplasat în comuna Vultureni

În urma înregistrării unor evenimente meteorologice deosebite, prefectul Liviu Miroşeanu s-a deplasat în comuna Vultureni unde s-a întâlnit cu primarul Daniel Octavian Ţăranu şi cu agricultori care au avut culturile afectate.
În acest context, a fost discutată situația unor fermieri cum este cazul lui Nicolae Huiban, care lucrează în cadrul Întreprinderii Individuale Huiban Venera Cristina. Acesta a relatat că, în urma grindinei, au fost afectate 15 ha din 29 ha cultivate cu viță de vie, investiție realizată cu fonduri europene, pentru care a demarat deja procedura de despăgubire.

Primarul Daniel Octavian Ţăranu a declarat: „A fost o serie de fenomene meteorologice care s-a întâmplat pentru prima dată după 30 de ani. Au fost afectate mai multe culturi şi încercăm să-i ajutăm pe fermieri în măsura în care ne permite legislația în vigoare. Este un lucru nedorit, dar ne vom implica în totalitate”.

La rândul său, prefectul Liviu Miroşeanu a precizat: „Este, într-adevăr, o situație atipică pentru această zonă din județul Bacău. Deocamdată, suntem la cheremul fenomenelor meteorologice, iar tot ce putem face este să ne asigurăm că luăm toate măsurile pentru limitarea pagubelor şi că vom fi permanent la dispoziția cetățenilor. Vom monitoriza această situație, în special datorită faptului că meteorologii nu ne-au dat vești încurajatoare pentru următoarea perioadă. De asemenea, vreau să mă asigur că, acolo unde este cazul, procedurile de despăgubire sunt demarate în termenul cel mai scurt, astfel încât să minimizăm, pe cât posibil, impactul financiar pe care îl au aceste fenomene nedorite. Există soluții pentru acest lucru şi, la Vultureni, am întâlnit un caz fericit în care primarul s-a implicat cu succes şi dorim ca acest exemplu de bună practică să fie replicat la nivelul județului”.