La Bacău a ajuns spitalul militar de campanie

Duminică, 24 mai, la Bacău, au ajuns modulele spitalului de campanie, care va servi ca unitate medicală suport pentru bolnavii de COVID-19. După amenajarea lui, în județ, capacitatea de tratare a bolnavilor cu coronavirus va crește cu 56 de paturi, amplasate în 19 corturi, prevăzute cu aer condiționat și toalete mobile. De asemenea, acest spital va fi prevăzut atât cu un laborator RT – PCR propriu cât și cu un container separat pentru laboratoare medicale. Toată infrastructura va fi deservită de 2 generatoare de curent electric și 4 rezervoare de apă.

„Este o mare satisfacție pentru mine și pentru echipa pe care o coordonez să am privilegiul să asist la recepția unei astfel de unități medicale. Faptul că, dintre toate județele Moldovei, Guvernul a decis ca o astfel de unitate medicală să fie amplasată la Bacău este un semn al recunoașterii modului în care Instituția Prefectului și colaboratorii noștri am ales să ne implicăm în lupta împotriva coronavirusului.

În același timp, o astfel de încredere ne și responsabilizează să continuăm să concretizăm strategia medicală pe care am gândit-o pentru județul nostru referitor la combaterea COVID-19.  Sperăm ca,  la începutul lunii iunie, să avem funcționale și etajele 4 și 5 de la Spitalul Municipal, astfel încât să fim pregătiți pentru orice scenariu.”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.