Prefectul Liviu Miroșeanu a asistat la recepționarea unui container amenajat ce urmează să intre în dotarea laboratorului privat care va procesa probe COVID-19

Prefectul Liviu Miroșeanu a asistat la recepționarea unui container care a fost dotat în urma unui parteneriat încheiat între Asociația BronxPeople din Bacău și S.C. DEDEMAN S.R.L. Acest spațiu a fost amenajat cu facilitățile necesare unei băi, urmând să intre în dotarea laboratorului privat care va procesa probe COVID-19. Această amenajare este critică, întrucât personalul care va efectua testele trebuie să fie total izolat de mediul extern.

„Este încă un pas înainte pe drumul spre materializarea strategiei județene de luptă împotriva coronavirusului. Acest container a fost dotat în urma implicării unor entități private, este vorba de Asociația BronxPeople și DEDEMAN din Bacău care a pus la dispoziție dotările. Le mulțumesc și pe această cale și vreau să le asigur de faptul că efortul lor va contribui la îndeplinirea unui scop nobil, asigurarea condițiilor decente pentru personalul care se va izola pentru procesarea testelor prelevate de la persoane suspecte de COVID-19. Cu ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și al Direcției de Sănătate Publică, acest container va face parte din dotarea laboratorului atât timp cât va fi nevoie.”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.