Informare

Subprefectul Narcis Jitaru a avut o întâlnire de lucru ieri, 01.09.2021cu reprezentanții Delgaz Grid, cu privire la lucrările de intervenție pe rețeaua de energie, în județul Bacău.
Reprezentanții societății au solicitat ca, în cazul lucrărilor de intervenție în situații de urgență, care presupun avarii multiple, forțele de intervenție și autoritățile să se coreleze, mai ales pentru a se asigura accesul în zonele cu acces dificil.
Un alt aspect discutat a fost cel al accesului reprezentanților companiei pe proprietăți private, Proprietarii refuză să le permită accesul angajaților operatorului în vederea desfășurării lucrărilor de intervenție. Pentru astfel de situații este solicitat sprijinul autorităților locale, poliției și, în ultimă instanță, se va face apel la Instituția Prefectului.
Totodată, în urma întâlnirii s-a stabilit ca Protocolul regional de intervenții cu ISU să fie revizuit, pentru a include proceduri clare în cazul unor intervenții, în așa fel încât să fie evitate pagube materiale suplimentare și chiar pierderea de vieți omenești.