Informare

Prefectul Leonard Bulai a ținut marți o întâlnire, la sediul APIA Bacău, la care au participat
reprezentanții Oficiului de Cadastru, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale și agenții economici vor face cadastrul sistematic, pe finanțarea a VIII-a.
„Știu că sunt unele primării care au reale dificultăți în a găsi prestatori, deși au semnat contractele cu OCPI și finanțarea este sigură. Mai mult, tarifele sunt mai atractive acum decât au fost la prima sesiune. Tg. Ocna, Onești, Sărata și Pârgărești se numără printre aceste localități. Din discuțiile cu toți factorii, am înțeles de unde provin dificultățile. În primul rând, de la lipsa documentațiilor la primărie. De la lipsa unor arhive digitale. În unele cazuri, nu se știe nimic despre suprafețe mari de teren, iar găsirea proprietarilor sau a moștenitorilor este foarte dificilă. Este nevoie așadar de disponibilitate de toate părțile. Pe de o parte, personalul din primării, pe de alta, tot concursul specialiștilor care știu cum se pot duce la bun final lucrările. Oficiul de Cadastru a pus la dispoziție toate actele pe care le deține, iar de la nivelul instituției pe care o conduc mă voi asigura că listele cu prestatori vor ajunge la primării. Scopul final este de a ne asigura că vom crește numărul de cărți funciare și vom identifica cât mai mulți proprietari”, a declarat prefectul Leonard Bulai, în urma întâlnirii.
Procentul aferent Cărților funciare înființate prin PNCCF până la data de 31.07.2021 este de 3,21 % (21.258,5126 ha din suprafața totală a județului Bacău de 662.200 ha), iar procentul la zi (până în data de 25.08.2021) este de 3,63% (24.090,44 ha din suprafața totală a județului Bacău de 662.200 ha).