Finanțare pentru refacerea Palatului Administrativ Bacău

Luni, 27 iulie 2020, prefectul Liviu Miroșeanu s-a întâlnit, la București, cu doamna Manuela Irina Pătrășcoiu, directorul Companiei Nationale de Investitii (CNI). Vizita a avut ca obiectiv principal identificarea variantelor de finanțare pentru refacerea acoperișului Palatului Administrativ din municipiul Bacău, edificiu care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și în care se află, în prezent, sediile Instituției Prefectului – județul Bacău și al Consiliului Județean Bacău.

„Am stat de vorbă cu doamna Pătrășcoiu, directorul CNI, și i-am prezentat situația în care se află Palatul Administrativ, una dintre clădirile simbol ale județului Bacău. În urma discuțiilor, a fost identificată o variantă de finanțare care va acoperi partea cea mai mare a cheltuielilor pentru refacerea acoperișului, cele referitoare la materiale și execuția propriu-zisă, urmând ca celelalte demersuri să fie susținute din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

În aceste condiții, în cel mai scurt timp posibil, vom face demersurile necesare pentru a ne putea apuca de lucru și a-i reda Palatului Administrativ gloria sa de odinioară!”, a precizat la sfârșitul întrevederii Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.