Informare P.O.A.D. (programul operațional ajutorarea persoanelor dezavantajate)

La nivelul județului Bacău, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2019/2021, a început procesul de monitorizare a distribuirii de pachete pentru persoanele înscrise în categoriile vulnerabile.

Această activitate se desfășoară de către echipe mixte formate din reprezentanți ai: Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenției pentru Protecția Mediului, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Începând din data de 9 iulie, când a fost ultima zi de distribuire a pachetelor pentru beneficiari, și până în prezent, comisiile de monitorizare s-au deplasat la un număr de 33 din 93 de unități administrative teritoriale, aproximativ 35% din totalul de la nivelul județului Bacău.

„Este un proces care se desfășoară în funcție de modul de organizare a procesului de distribuire a pachetelor către beneficiari gândit de autoritățile publice locale. Echipa de la nivelul fiecărei unități administrative teritoriale cunoaște cel mai bine specificul comunității în care activează. Prin urmare, ei sunt cei mai în măsură să gestioneze la nivel local acest proces. Până în momentul de față, nu s-au înregistrat probleme deosebite și avem încredere că întregul proces de distribuire se va desfășura în parametri optimi.

În plus, le-am solicitat colegilor noștri din teritoriu să fie foarte atenți la modul în care sunt respectate în această perioadă măsurile de siguranță sanitară.”, a precizat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.