Două etaje ale Spitalului Municipal Bacău ar putea fi amenajate în două, maxim trei luni

Una din primele soluții identificate pentru combaterea epidemiei de coronavirus o reprezintă finalizarea, cel puțin parțială, a Spitalului Municipal. Concret, este vorba de etajele 4 și 5 care s-ar putea transforma în secții pentru tratarea bolnavilor de coronavirus sau a pacienţilor cu afecţiuni minore, astfel încât şi secţiile din Spitalul Judeţean Bacău să fie degrevate.

„Astăzi, în cursul dimineții, m-am întâlnit cu reprezentanții Primăriei și cei ai Consiliului Județean, iar o nouă întâlnire s-a consumat în jurul prânzului, la care au participat  și reprezentanții  Direcției de Sănătate Publică. Am analizat toate variantele de lucru, iar discuțiile au fost urmate și de o vizită la Spitalul Municipal.

Îmbucurător este faptul că Direcția de Sănătate Publică și-a dat acordul de principiu pentru aceste lucrări, cu condiția, desigur, a respectării circuitelor sanitare.

În cursul zilei de mâine, la București, vom afla și soluția tehnică pe care proiectantul o propune și numărul maxim de paturi în regim ATI care pot fi pregătite. Un termen optimist de amenajare a celor două etaje este de 2-3 luni.

Îmi doresc foarte mult să nu existe niciun fel de sincope în acest demers și salut implicarea tuturor factorilor responsabili în această acțiune.

Sunt convins că, împreună, vom trece și peste această încercare!”

Liviu Miroșeanu

Prefectul județului Bacău