Prefectul Liviu Miroșeanu s-a întâlnit cu membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice pentru a le prezenta măsurile necesare pentru protecția persoanelor vârstnice împotriva infecției cu COVID 19

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a avut o întâlnire, astăzi, 16 martie 2020, de la ora 12.00, cu membrii Consiliului județean pentru persoane vârstnice din cadrul Comitetului județean de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

 „În primul rând vom avea în vedere a se asigura toate medicamentele necesare pentru afecțiunile persoanelor vârstnice. De asemenea, în contextul răspândirii  infecției cu COVID 19, este necesar ca, în special persoanele vârstnice, să rămână cât mai mult acasă.

Situația de urgență, decretată în România de președintele Klaus Iohannis, nu trebuie să creeze panică și cetățenii trebuie să înțeleagă că, în acest moment,  statul poate  acționa mai rapid și mai eficient, în lupta pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

La nivel județean, s-a activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), organism care gestionează întreaga situație, funcționează ca un centru de comandă, va asigura sprijin logistic pentru toată problematica semnalată și va susține Direcția de Sănătate Publică în întreaga sa activitate. CJCCI este operațional 24 de ore din 24 și este format din reprezentanți ai tuturor instituțiilor statului cu atribuții în gestionarea epidemiei: DSP, ISU, Jandarmi, Poliție, IGSIC, ITM etc.

Numărul de telefon 0729.30.01.30 este la dispoziția tuturor celor care doresc să semnaleze cazuri de îmbolnăviri sau suspiciuni.

Fac un apel la calm și sunt convins că, împreună, vom trece și peste această încercare!”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu adresându-se persoanelor vârstnice.