Continuă acțiunile operative pentru evacuarea apei și realimentarea cu energie electrică, local, în zonele afectate de ploile torențiale și se monitorizează evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru diminuarea efectelor negative

În judeţul Bacău continuă să se acţioneze pentru evacuarea apei, precum şi pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor în zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele zile.

4 linii electrice afectate, 51 posturi de transformare și 10 localităţi au fost afectate de nealimentare cu energie electrică și 4 echipe ale DelGaz Grid acționează încă din cursul serii de ieri pentru remedierea defecțiunilor în Bolovăniș, Fundoaia, Comănești, Asău, Păltiniș, Straja, Ciobănuș, Huruiești, Florești, Perchiu, pentru realimentarea cu energie electrică a 4993 consumatori.

Linia electrică aeriană Moinești – Tarata – Gârleni este indisponibilă cu defecțiuni, fără a fi consumatori afectați.

Se intervine cu echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ale Județului Bacău „Mr. Constantin Ene” pentru degajarea apei din curți și decolmatarea șanțurilor, podurilor, podețelor  în zonele afectate.

Totodată, sunt monitorizate nivelurile de apă din acumulări de către echipele de specialiști ale Administrației Bazinale de Apă ”Siret”, Serviciul de Gospodărire a Apei și se intervine de către SC Hidroelectrica SA pentru deversări controlate. Potrivit informării Administrației Bazinale de Apă, la stația hidrologică Drăgești pe râul Siret, a fost atinsă cota de atenție și se monitorizează situația pentru intervenții operative necesare.

Județul Bacău este, în continuare, sub avertizare cod portocaliu până vineri, 26 iunie 2020, ora 12.00, fiind prognozate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile depășiri ale cotelor de apărare pe rîurile SIRET – afluenții mici aferenți sectorului aval confluent cu râul Suceava, BISTRIȚA – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și BÂRLAD – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

„Monitorizăm evoluția fenomenelor hidrometeorologice împreună cu specialiști ai tuturor instituțiilor responsabile, membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, și se intervine operativ împreună cu membrii comitetelor locale pentru situații de urgență acolo unde este necesar pentru diminuarea efectelor ploilor torențiale ”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.