Prefectul Sorin Ailenei a susținut o nouă conferință de presă: „Mulțumesc reprezentanților mass-media pentru interesul arătat și implicarea în mediatizarea tuturor acțiunilor și măsurilor de interes pentru cetățeni, în special în această perioadă destul de dificilă și încărcată”

Prefectul judeţului Bacău a susţinut, astăzi, 02 septembrie 2020, de la ora 11.30, o nouă conferință de presă privind problemele de mare interes pentru bacăuani.

Astfel, în cadrul conferinței, prefectul Sorin Ailenei a abordat următoarele teme:

-măsurile stabilite prin Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății pentru deschiderea anului școlar în siguranță,

-stadiul activităților privind organizarea pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie a.c., 

-gestionarea situației create de pandemia cu Covid 19,

-finalizarea procesului de dare în folosință a etajelor IV și V de la spitalul municipal Bacău, reluarea procesului pentru recepționarea spitalului modular de la Unifarm de către I.G.S.U.

-stadiul lucrărilor pentru realizarea variantei ocolitoare a Bacăului;

-aplicarea prevederilor H.G. nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, precum și a prevederilor Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice.