Videoconferință privind organizarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020

Prefectul Sorin Ailenei, împreună cu subprefectul Narcis Jitaru și reprezentanți ai instituțiilor responsabile privind organizarea și derularea activităților pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020, au participat la videoconferința organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

În cadrul ședinței au  fost discutate etapele ce urmează a fi parcurse în următoarea perioadă, stadiul de realizare a activităților specifice cuprinse în calendar, precum și măsurile necesar a fi aplicate pentru ca scrutinul de vot să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

Au fost realizate machetele buletinelor de vot, după ce s-a finalizat ordinea rezultată în urma extragerii la sorți de către birourile de circumscripție pentru înscrierea pe buletinele de vot a listelor de candidați și a candidaților la funcția de primar, precum și a ordinii pentru candidații independenți.

A fost semnat contractul cu Monitorul Oficial privind tipărirea buletinelor de vot. De asemenea, a fost demarată procedura de achiziții privind ștampilele de control ale secțiilor de votare și alte materiale specifice.

„În județul Bacău, suntem în grafic cu activitățile. Ne pregătim pentru tipărirea buletinelor de vot și achiziționarea ștampilelor de control ale secțiilor de votare, dar și a celorlalte material necesare în procesul electoral. Totodată, avem în vedere implementarea măsurilor stabilite de Ministerul Sănătății în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca procesul electoral să se desfășoare în cele mai bune condiții și în maximă siguranță”, a precizat prefectul județului.