Comunicat

Astăzi, 10 Mai 2023, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Bacău, domnul prefect Lucian-Gabriel Bogdănel a convocat şi condus şedința Comisiei de siguranţă rutieră, la care au participat domnul subprefect Gabriel-Stănică Lupu, comisar şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bacău, domnul Alin-Ovidiu Genes , comisar şef Serviciul Rutier – Inspectoratul județean de Poliție Bacău , domnul Aurelian-Constantin Nădejde, reprezentanţi ai societăţii Selgros Cash & Carry SRL, precum şi reprezentanţi ai formatorilor auto din municipiul Bacău.

În cadrul Comisiei s-au discutat prevederile Acordului de colaborare încheiat în data de 5 mai 2023, între Instituţia Prefectului judeţul Bacău şi societatea Selgros Cash & Carry SRL, acord ce are ca obiect dreptul de acces şi staţionare, prin punerea la dispoziţie – pe o perioadă nedeterminată, cu titlul gratuit – a unei zone delimitate în parcarea privată a magazinului Selgros din municipiul Bacău (strada Prelungirea Bradului, nr. 135 B), în vederea defăşurării probei practice a examinărilor de obţinere a permisului de conducere.

Zona pusă la dispoziţie are un număr de 96 de locuri de parcare şi toate condiţiile optime de participare a examinatorilor, intructorilor auto, candidaţilor la proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere.

Măsura de înfiinţare a celui de-al doilea punct de pornire pentru proba practică a examenului auto se impune pentru degrevarea zonei centrale şi pentru fluidizarea traficului în vederea scăderii aglomeraţiei din zona stadionului din municipiul Bacău. Adresabilitatea acestei măsuri se impune şi prin înregistrarea unei cereri ridicate la nivelul municipiului Bacău, constatându-se că din cei peste 5900 de candidaţi (de la începutul anului 2023) care au aplicat pentru obţinerea unui permis auto, aproximativ 3000 sunt din municipiul Bacău.

Astfel, în data de 15 iunie va fi operaţionalizat al doilea punct de pornire pentru proba practică a examinării în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoria B, probă care se desfășoară în zilele de luni, marţi şi vineri, iar candidaţii vor fi repartizaţi în două serii, putând opta între plecarea din zona stadionului sau din parcarea magazinului Selgros.

“ Obținem prin această măsură reducerea aglomerării în centrul municipiului Bacău, precum şi o substanțială fluidizare a traficului în zona stadion, în zilele de examinare. Totodată, punctul de plecare din parcarea Selgros este protejat de intemperii, astfel încât candidații beneficiază de condiții optime pentru susținerea probei practice.

Comisia de siguranță rutieră a județului Bacău a fost constituită prin Ordinul Prefectului nr. 356 din 4 octombrie 2022, în cadrul întrunirilor acesteia explorându-se – în ultimele săptămâni – mai multe variante/opțiuni pentru stabilirea celui de-al doilea punct de plecare.

Precizez că, prin acordul menționat, Selgros pune la dispoziție cu titlu gratuit spațiul din parcarea de pe strada Prelungirea Bradului nr. 135B. Pe această cale mulțumesc reprezentanților companiei pentru disponibilitatea manifestată, precum şi colegilor din Instituția Prefectului care au sprijinit perfectarea acordului de colaborare. “ a declarat prefectul judeţului Bacău, domnul Lucian-Gabriel Bogdănel.