Comunicat – Actiune plantare arbori SJU Bacau

🌳 Prefectul județului Bacău, dl. Lucian Bogdănel, a participat astăzi, la invitația preşedintelui Consiliului Județean, dl. Valentin Ivancea, la o acțiune de plantare arbori desfăşurată în vecinătatea Maternității de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău: acțiunea are o semnificație simbolică profundă, fiind plantați 20 de copaci în memoria a 20 de medici, trecuți la cele veşnice, care au marcat istoria SJU Bacău, salvând viețile a mii de pacienți băcăuani.

🤝 La acţiune, prefectul județului a participat alături de managerul SJU Bacău, dna. Daniela Rusu, de preşedintele CJ Bacău, dl. Valentin Ivancea, de dl. europarlamentar Dragoş Benea, precum şi de doamnele parlamentar dr. Bianca Purcărin, Cristina Breahnă-Pravăţ şi Ana Cătăuță. Au mai luat parte reprezentanți ai personalului medical din spital.

În cadrul acţiunii, fiecare arbore plantat a fost marcat individual cu câte o plăcuţă cu numele unuia din cei 20 de medici care şi-au adus o contribuţie semnificativă la evoluția SJU Bacău, care au ajutat – de-a lungul carierei lor – la salvarea a numeroase vieţi omeneşti.

🌲Cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva – Direcţia Silvică Bacău, s-au plantat 20 de arbori coniferi – pinii sunt o specie durabilă de arbori, simbol al memoriei perene pe care o păstrăm distinşilor medici pe care i-am comemorat prin acțiunea de astăzi.