Astăzi, 22.05.2019, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a intreprins o vizită de lucru în Bacău

Astăzi, 22.05.2019, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a întreprins o vizită de lucru în Bacău, în vederea analizării stadiului fizic al lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare, din jurul Insulei de Agrement din Bacău”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost însoțită  de către senator Dragoș Benea,  de primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, coordonatorul grupului de lucru, subprefectul  județului Bacău, Valentin Ivancea, precum și de către reprezentanții ABA Siret, și directorul de investiții al ANAR, Vlad Marcoci.

Proiectul guvernamental, respectiv „Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, județul Bacău”, în valoare de 7.120.483,41 lei (cu TVA) , se află la un stadiu de realizare la acest moment de cca 30%, cu aprox 57000 m3 material aluvionar decolmatat din totalul de aproximativ 220.000 m3, cu aproximativ 60 % din suprafața de defrișare realizată, estimând ca, până la începutul lunii septembrie, această lucrare să fie finalizată în totalitate .

Prim ministrul Viorica Dăncilă a menționat: ”Apreciez modul în care, la nivelul județului Bacău,  autoritățile  locale și județene colaborează pentru implementarea acestui proiect precum și faptul ca am rugat pe toți miniștrii din cabinet, administrația județeană, respectiv administrația locală să ia toate măsurile ca aceste termene sa fie îndeplinite”.

Senatorul Dragoș Benea a apreciat activitatea grupului de lucru, ca și în cazul proiectui de realizare a variantei ocolitoare a Bacăului, care a  reușit să pună la aceeași masă toți factorii decizionali pentru finalizarea acestui proiect guvernamental.

”Activitatea grupului de lucru, condusă direct de subprefectul Ivancea, elimină barierele administrative/ birocratice astfel încât constructorii să aibă front de lucru, să nu existe probleme administrative”, a menționat senatorul Dragos Benea.

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a subliniat faptul că, în cadrul acestui proiect comun Municipalitate – Guvern, „se lucrează într-o echipă – administrație locală, autorități guvernamentale de nivel județean – pentru finalizarea Insulei de Agrement, un obiectiv așteptat de toți băcăuanii. Complementar, lucrările de decolmatare înaintează intr-un ritm susținut”.