Astăzi 18 mai 2019 a avut loc vizita de lucru a ministrului transportului Răzvan Cuc pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Bacău

Astăzi, 18 mai 2019, a avut loc vizita de lucru a ministrului transportului Răzvan Cuc pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Bacău. Subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea, l-a însoțit pe ministrul Răzvan Cuc, alături de senatorul Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Sorin Brașoveanu, primarul municipiului Bacău, domnul Cosmin Necula, primarul unității administrativ teritoriale Letea Veche, domnul Petrică Dochiei,directorul general CNAIR domnul Narcis Neaga, directorul DRDP Iași, domnul Ovidiu Laicu și reprezentanții UMB – Tehnostrade.
Scopul vizitei a fost acela de a evalua stadiul lucrărilor la șantierul Centurii ocolitoare a municipiului Bacău.
Cu această ocazie, ministrul transporturilor, domnul Răzvan Cuc a anunțat oficial, un alt proiect guvernamental privitor la lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectare pentru Autostrada Bacău – Brașov cu data de 17 mai, termenul final pentru depunerea ofertelor fiind data de 8 iulie.
Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, coordonatorul grupului de lucru pentru varianta ocolitoare a înaintat ministrului transportului un document ce cuprinde problemele identificate  în desfășurarea activităților necesare executării lucrărilor de realizare a proiectului, în vederea urgentării soluționării acestora.  Problematica sesizată a vizat în principal:
• Urgentarea publicării unei Hotărâri de Guvern de modificare  pentru despăgubirea cât mai rapidă a cetățenilor afectați de coridorul de expropiere
• Identificarea de soluții urgente pentru asigurarea spațiilor de locuit pentru familiile care se confruntă cu dificultăți financiare identificate prin anchetele sociale efectuate de către aparatul administrativ al comunei Letea Veche
• Identificarea unei soluții tehnice pentru asigurarea accesului cetățenilor la terenurile proprietate, precum și soluții tehnice pentru mutarea utilităților.
Senatorul Dragoș Benea: ”Este cea mai bună veste pentru Bacău. Practic a fost dat startul oficial pentru construcția Autostrăzii Bacăuc- Brașov, un obiectiv pe care îl așteptăm cu toții de mai bine de 15 ani. Sper ca în 4 – 5 ani de acum înainte să putem vorbi despre această autostradă la modul concret”.
Referitor la activitatea grupului de lucru a apreciat faptul că “grupul de lucru și-a dovedit utilitatea în urgentarea activităților”.
Ministrul Transporturilor a subliniat: ”Se lucrează în ritm susținut, la această oră lucrările fiind într-un stadiu de execuție de 20%, comparativ cu 2% lucrări executate la data de 15 martie. Vreau să vă felicit pentru grupul pe care l-ați organizat la nivel local, este un exemplu de bună practică atunci când toate autoritățile locale se mobilizează  avizele ies mai repede și se mișcă lucrurile .”