Acces mai rapid al spitalelor la produse, echipamente medicale şi servicii

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a inițiat o serie de măsuri pentru susținerea producătorilor români, prin care aceștia pot comercializa mult mai repede echipamente, dispozitive medicale și nemedicale destinate luptei împotriva COVID-19. Deciziile ministerului vin și în sprijinul directorilor de spitale care au la dispoziție o complexă bază de date, unde pot verifica existența necesarului pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Pentru facilitarea accesului tuturor celor interesați, a fost lansată aplicația „Registrul Național al Producătorilor” de echipamente, dispozitive medicale și nemedicale, materiale de necesitate destinate populației în lupta cu COVID-19. Baza de date este o interfață între operatorii economici sau instituțiile de interes sau utilitate publică ce au nevoie de produse, echipamente și servicii în lupta cu COVID-19 și cei care le produc sau le importă.

Prin intermediul Societății de Administrare a Participațiilor din Energie (SAPE) se facilitează achiziționarea de la furnizori şi producători din România, de produse şi echipamente medicale la cel mai bun preţ, care vor fi comercializate către spitale, instituţii publice sau persoane juridice private sau de stat interesate de achiziţia unor astfel de echipamente. Astfel, managerii de spitale din România, pot trimite cerere de ofertă pentru lista cu necesitățile spitalului la adresa de email: vanzari@sape-energie.ro. În ceea ce-i privește pe furnizorii și producătorii de echipamente și aparatură medicală, aceștia își pot face cunoscute ofertele la adresa de email: achizitii@sape-energie.ro.

Liviu Miroșeanu

Prefectul județului Bacău