Sedinţa extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Astăzi, 3 iulie 2019, începând cu ora 14.30, la sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, prefectul județului Bacău, doamna Maricica Luminiţa Coşa, împreună cu subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea, au condus şedinţa extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, data fiind avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU, până mâine, 4 iulie, ora 3:00.
In aceasta perioada sunt prognozate intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate.
Prefectul județului a dispus intervenția cu operativitate pe toate drumurile naționale și județene, în zonele vulnerabile cunoscute de la evenimentele anterioare. Primarii din zonele vizate vor asigura permanența prin comitetele locale pentru situații de urgență pentru intervenția rapidă, în cazul în care situația o va impune.
Totodată, prefectul Maricica Luminița Coșa a solicitat conducerii Serviciului de Gospodărire a Apelor Bacău supravegherea permanentă a cursurilor de apă pe durata atenționării.
Cetatenii sunt rugati sa se intereseze cu privire la evolutia fenomenelor hidrometeorologice si sa se asigure in caz de producere a fenomenelor vizate.